Stoofgerecht met tonijn, aardappel en tomaat
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Chilipepertje verkruimelen. Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Tonijnsteaks in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Bouillonblokje in 1 dl kokend water oplossen; bouillon warm houden. In ruime pan met dikke bodem olijfolie verhitten. Ui, knoflook en chilipepertje toevoegen en geheel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Paprika, aardappel en paprikapoeder toevoegen en geheel goed omscheppen. Witte wijn in pan schenken en tomaten uit blik boven pan door zeef wrijven. Visbouillon toevoegen en alles voorzichtig omscheppen. Geheel ca. 30 minuten zachtjes laten stoven tot aardappels gaar zijn; zo nu en dan omscheppen en eventueel nog extra wijn of visbouillon toevoegen als mengsel te droog dreigt te worden. Stukken tonijn aan beide kanten 1 minuut grillen. Gegrilde tonijn ca. 2 minuten meestoven met aardappel-groentemengsel. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnhakken. Gerecht over vier diepe borden verdelen en garneren met peterselie.
Stoofgerecht met tonijn, aardappel en tomaat
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Chilipepertje verkruimelen. Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Tonijnsteaks in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Bouillonblokje in 1 dl kokend water oplossen; bouillon warm houden. In ruime pan met dikke bodem olijfolie verhitten. Ui, knoflook en chilipepertje toevoegen en geheel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Paprika, aardappel en paprikapoeder toevoegen en geheel goed omscheppen. Witte wijn in pan schenken en tomaten uit blik boven pan door zeef wrijven. Visbouillon toevoegen en alles voorzichtig omscheppen. Geheel ca. 30 minuten zachtjes laten stoven tot aardappels gaar zijn; zo nu en dan omscheppen en eventueel nog extra wijn of visbouillon toevoegen als mengsel te droog dreigt te worden. Stukken tonijn aan beide kanten 1 minuut grillen. Gegrilde tonijn ca. 2 minuten meestoven met aardappel-groentemengsel. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnhakken. Gerecht over vier diepe borden verdelen en garneren met peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tonijnsteaks
1 ui
2 tenen knoflook
1 gedroogde chilipeper (chille)
2 rode paprika's
600 g aardappels
0 zout
0 versgemalen zwarte peper
½ visbouillontablet
2 eetlepels olijfolie
0 paprikapoeder
100 ml droge witte wijn
1 blik gepelde tomaten
4 takjes verse peterselie
Dit heb je nodig
zeef