Indiase hangop (shrikand)
Shrikhand is een beroemd nagerecht in de Indiase keuken dat je ook heel makkelijk in je eigen keuken kunt maken.
Aan de slag
Spoel de theedoek onder de kraan en wring uit. Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Schenk de yoghurt in de theedoek en laat 1 nacht in de koelkast afgedekt uitlekken.
Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt. Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op. Laat 20 min. afkoelen. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom. Meng de melk erdoor. Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees in blokjes en serveer op de yoghurt. Hak de noten grof en bestrooi de hangop ermee.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Indiase hangop (shrikand)
Shrikhand is een beroemd nagerecht in de Indiase keuken dat je ook heel makkelijk in je eigen keuken kunt maken.
nagerecht
null personen
300 kcal
10 min. bereiden
500 min. wachten
Aan de slag
Spoel de theedoek onder de kraan en wring uit. Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Schenk de yoghurt in de theedoek en laat 1 nacht in de koelkast afgedekt uitlekken.
Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt. Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op. Laat 20 min. afkoelen. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom. Meng de melk erdoor. Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees in blokjes en serveer op de yoghurt. Hak de noten grof en bestrooi de hangop ermee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l volle yoghurt
50 ml halfvolle melk
½ tl gemalen kardemom
50 mg saffraan
35 g witte basterdsuiker
2 eetrijpe mango's
2 el ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
theedoek