Gravad lax à la minute met groenten
Aan de slag
Meng de dille met de suiker, peper en 1/2 tl zout. Strooi de helft van het dillemengsel in de schaal. Leg de plakjes zalm erop en bestrooi met de rest van het dillemengsel. Dek af met vershoudfolie, bedek met iets zwaars en zet de schaal 1 uur in de koelkast. Meng ondertussen de mosterd met de azijn en klop de olie erdoor. Voeg het sjalotje toe en peper en zout naar smaak. Kook de krieltjes in de schil in 10 min. gaar. Verwarm de tuinerwten. Meng de kidneybonen en de zilveruitjes door de aardappelen en de erwten. Voeg naar smaak wat dressing toe. Bestrooi de zalm met zeezout en druppel de rest van de dressing erover. Serveer met de lauwwarme groenten.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Gravad lax à la minute met groenten
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng de dille met de suiker, peper en 1/2 tl zout. Strooi de helft van het dillemengsel in de schaal. Leg de plakjes zalm erop en bestrooi met de rest van het dillemengsel. Dek af met vershoudfolie, bedek met iets zwaars en zet de schaal 1 uur in de koelkast. Meng ondertussen de mosterd met de azijn en klop de olie erdoor. Voeg het sjalotje toe en peper en zout naar smaak. Kook de krieltjes in de schil in 10 min. gaar. Verwarm de tuinerwten. Meng de kidneybonen en de zilveruitjes door de aardappelen en de erwten. Voeg naar smaak wat dressing toe. Bestrooi de zalm met zeezout en druppel de rest van de dressing erover. Serveer met de lauwwarme groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bakjes verse dille
1 el suiker
2 schaaltjes zalmhaasjes
1 el grove mosterd
2 el witte-wijnazijn
6 el zonnebloemolie
1 sjalotje
1 zak krielaardappelen
½ pak tuinerwten
1 blik groene kidneybonen
100 g zilveruitjes
0 zeezout
Dit heb je nodig
platte schaal (30 x 50 cm)