Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus
Een zomerse salade met warme Opperdoezers, gerookte haring en een frisse bieslookmayonaise.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af. Snipper ondertussen de ui. Snijd de bieslook fijn. Doe in een kom en meng met de mayonaise. Pers de knoflook erboven. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties. Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus
Een zomerse salade met warme Opperdoezers, gerookte haring en een frisse bieslookmayonaise.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af. Snipper ondertussen de ui. Snijd de bieslook fijn. Doe in een kom en meng met de mayonaise. Pers de knoflook erboven. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties. Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
1 ui
25 g verse bieslook
100 ml mayonaise
1 teen knoflook
2 el kraanwater
300 g romatomaten
250 g gesneden andijvie
300 g gerookte haringfilet