Italiaanse bonensoep (ribollita)
Aan de slag
Snijd de stengels bleekselderij in stukjes. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij, de plakjes winterpeen en de helft van de knoflook 4 min. Voeg de tomatenblokjes en 750 ml water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep aan de kook, met de deksel op de pan. Laat op laag vuur minimaal 20 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de witte bonen toe en laat ze meekoken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de rest van de olie met de rest van de knoflook, breng op smaak met peper en zout. Snijd het stokbrood in plakken. Bestrijk de plakken dun met de knoflookolie en rooster het brood 5 min. in de oven. Schep de soep in 4 soepkommen, bestrooi met (versgemalen) peper en leg in elke kom 1 sneetje stokbrood. Serveer de rest van het stokbrood erbij.
Italiaanse bonensoep (ribollita)
voorgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Snijd de stengels bleekselderij in stukjes. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij, de plakjes winterpeen en de helft van de knoflook 4 min. Voeg de tomatenblokjes en 750 ml water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep aan de kook, met de deksel op de pan. Laat op laag vuur minimaal 20 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de witte bonen toe en laat ze meekoken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de rest van de olie met de rest van de knoflook, breng op smaak met peper en zout. Snijd het stokbrood in plakken. Bestrijk de plakken dun met de knoflookolie en rooster het brood 5 min. in de oven. Schep de soep in 4 soepkommen, bestrooi met (versgemalen) peper en leg in elke kom 1 sneetje stokbrood. Serveer de rest van het stokbrood erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stronk bleekselderij
4 el olijfolie
1 winterpeen
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
2 kippenbouillontabletten
1 pot witte bonen
1 stokbrood