Warme appeltjes met amandelspijs en rozijnen
Aan de slag
Rozijnen 10 min. in rum of sap weken. Rozijnen laten uitlekken en rum of sinaasappelsap opvangen. Met vork amandelspijs met citroensap en opgevangen rum of sap losroeren. Rozijnen erdoor mengen. Appels met appelboor vanaf kant van steeltje uitboren, maar niet helemaal door steken. Met scherp mesje holte iets groter uitsnijden. Appels met amandelspijs vullen en boter over vulling verdelen. Tot gebruik bewaren.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Appels op rooster boven lekbak plaatsen en in ca. 30 min. gaar en lichtbruin grillen. Appels over zes schaaltjes verdelen. Lekker met slagroom waaraan wat kaneel is toegevoegd.
Hartverwarmend, dit nagerecht voor de winterbarbecue. Heerlijk met een glaasje warme gekruide wijn of warme gekruide cassisthee.
Warme appeltjes met amandelspijs en rozijnen
nagerecht
null personen
230 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Rozijnen 10 min. in rum of sap weken. Rozijnen laten uitlekken en rum of sinaasappelsap opvangen. Met vork amandelspijs met citroensap en opgevangen rum of sap losroeren. Rozijnen erdoor mengen. Appels met appelboor vanaf kant van steeltje uitboren, maar niet helemaal door steken. Met scherp mesje holte iets groter uitsnijden. Appels met amandelspijs vullen en boter over vulling verdelen. Tot gebruik bewaren.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Appels op rooster boven lekbak plaatsen en in ca. 30 min. gaar en lichtbruin grillen. Appels over zes schaaltjes verdelen. Lekker met slagroom waaraan wat kaneel is toegevoegd.
Hartverwarmend, dit nagerecht voor de winterbarbecue. Heerlijk met een glaasje warme gekruide wijn of warme gekruide cassisthee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels rum
150 g amandelspijs
1 eetlepel citroensap
6 middelgrote appels
40 g boter
Dit heb je nodig
appelboor
barbecue