Zoetzure pruimensalsa
Aan de slag
Pitten uit pruimen verwijderen en vruchtvlees fijnhakken. In schaal pruimen met bosui, sojasaus en zoete chilisaus vermengen. Naar smaak sambal toevoegen. Schaal afdekken en smaken minimaal 30 min. laten intrekken. Lekker bij o.a. zalm, garnalen en kip.
algemeenLeg de pruimen eens een paar minuten boven de houtskool tot de schil
zwarte vlekjes krijgt. Dat geeft een fantastisch rooksmaakje. De pruimen laten
afkoelen en onderstaand recept volgen.
Zoetzure pruimensalsa
bijgerecht
null personen
45 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Pitten uit pruimen verwijderen en vruchtvlees fijnhakken. In schaal pruimen met bosui, sojasaus en zoete chilisaus vermengen. Naar smaak sambal toevoegen. Schaal afdekken en smaken minimaal 30 min. laten intrekken. Lekker bij o.a. zalm, garnalen en kip.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g pruimen
3 bosuitjes
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus
0 sambal badjak