Zweedse hamburgers
Aan de slag
Verkruimel het brood en doe in een kom. Schenk er kokend water over, laat 10 min. weken en knijp uit. Doe het brood, gehakt, de spekjes, ui, nootmuskaat, salie, ei, chili en zout in een andere kom. Kneed tot gehakt. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en vorm er 8 ovale burgers van. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Gril de burgers op een ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant 8 min. Lekker met mosterd, ketchup en gegrilde krielaardappelen.
Zweedse hamburgers
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verkruimel het brood en doe in een kom. Schenk er kokend water over, laat 10 min. weken en knijp uit. Doe het brood, gehakt, de spekjes, ui, nootmuskaat, salie, ei, chili en zout in een andere kom. Kneed tot gehakt. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en vorm er 8 ovale burgers van. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Gril de burgers op een ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant 8 min. Lekker met mosterd, ketchup en gegrilde krielaardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g oud bruin brood
600 g gehakt
2 el gebakken spekblokjes
1 kleine ui
1 el nootmuskaat
2 tl salie
1 ei
0 chili
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper