Blauwe kaasburgers
bewaar
bewaar

Blauwe kaasburgers

35 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

In ruime kom gehakt kneden met ui, knoflook, mosterd, sojasaus, en naar smaak zout en peper. Gehakt in 8 gelijke porties verdelen en tot platte schijven vormen. Danish blue in vier gelijke porties verdelen en er balletjes van vormen. In midden van 4 gehaktschijven kaasballetje leggen. Kaas afdekken met resterende gehaktschijven. Gehakt op elkaar drukken, zodat kaas goed verpakt is. Tot gebruik in koelkast bewaren.

Hamburgers op goed ingevet rooster leggen. Hamburgers met deksel afdekken en 9 à 10 min. grillen. Hamburgers keren en andere kant ook 9 à 10 min. grillen. Bakbacon op rooster krokant grillen en apart houden. Italiaanse bollen opensnijden, binnenkant met olie bestrijken en op rooster ca. 2 min. grillen. Italiaanse bollen elk op bord leggen, hamburger ertussen leggen en garneren met bacon. Lekker met knoflooksaus en schijven meloen of watermeloensalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

algemeenZulke lekker grote hamburgers hebben wel een langere grilltijd. Dek ze daarom af tijdens het grillen. Gebruik het deksel van de barbecue of een grote halfronde deksel, bijvoorbeeld van de wok.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blauwe kaasburgers

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig