Gegrilde paprikasalade met ansjovisdressing
bewaar
bewaar

Gegrilde paprikasalade met ansjovisdressing

40 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de ovengrill voor. Leg de paprika's één richel onder de grill en rooster ze 15-20 min. tot ze rondom geblakerd zijn. Keer regelmatig. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zak of bakje en laat ze 10-15 min. staan zodat het vel gemakkelijk los laat. Meng ondertussen in een kom de ansjovisfilets, de knoflook, de kappertjes, de olie en de azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verwijder bij de paprika's de steeltjes, trek het vel eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in lange dunne repen. Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de repen paprika erover. Besprenkel met de dressing. Lekker met stokbrood.

algemeenU kunt de paprika?s ook 2 min. op de barbecue grillen. Keer regelmatig zodat ze rondom geblakerd zijn. Volg daarna de rest van het recept.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde paprikasalade met ansjovisdressing

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig