Salade met forel & ansjovisdressing
Aan de slag
Maal de knoflook met het basilicum en de olie uit het ansjovisblikje fijn in de vijzel. Voeg de ansjovis toe en vijzel tot een egale massa. Schep in een kommetje en meng met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd van de onderkant van de asperges het houtachtige uiteinde. Kook de asperges 5 min. Giet af, laat afkoelen en doe ze in een schaal. Voeg de veldsla en de rucola toe. Meng de dressing door de salade, verdeel de forel in stukken en leg op de salade.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Salade met forel & ansjovisdressing
voorgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maal de knoflook met het basilicum en de olie uit het ansjovisblikje fijn in de vijzel. Voeg de ansjovis toe en vijzel tot een egale massa. Schep in een kommetje en meng met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd van de onderkant van de asperges het houtachtige uiteinde. Kook de asperges 5 min. Giet af, laat afkoelen en doe ze in een schaal. Voeg de veldsla en de rucola toe. Meng de dressing door de salade, verdeel de forel in stukken en leg op de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ teen knoflook
½ bakje basilicum
½ blikje ansjovisfilets
2 el olijfolie extra vierge
1 el wittewijnazijn
250 g groene asperges
½ zak veldsla
½ zakje rucola
1 pakje gerookte forelfilet
Dit heb je nodig
vijzel