Flensje met tropisch fruit en vanilleboter
Aan de slag
Roer in een kom de boter zacht. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit. Roer het merg met de helft van de poedersuiker door de boter. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van. Laat de boter in de koelkast in 30-45 minuten opstijven.
Wikkel de pannenkoeken in een stuk aluminiumfolie en laat ze op een minder heet deel van de barbecue (bijvoorbeeld aan de rand) warm worden. Spreid intussen het tropisch fruit uit in een goed ingevette grillmand. Gril het fruit 4-5 minuten; schud de mand regelmatig om. Leg de pannenkoeken op (warme) borden en verdeel het gegrilde fruit erover. Bestrooi ze met de rest van de poedersuiker. Snijd de vanilleboter in plakjes en leg die op de pannenkoeken.
Flensje met tropisch fruit en vanilleboter
nagerecht
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Roer in een kom de boter zacht. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit. Roer het merg met de helft van de poedersuiker door de boter. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van. Laat de boter in de koelkast in 30-45 minuten opstijven.
Wikkel de pannenkoeken in een stuk aluminiumfolie en laat ze op een minder heet deel van de barbecue (bijvoorbeeld aan de rand) warm worden. Spreid intussen het tropisch fruit uit in een goed ingevette grillmand. Gril het fruit 4-5 minuten; schud de mand regelmatig om. Leg de pannenkoeken op (warme) borden en verdeel het gegrilde fruit erover. Bestrooi ze met de rest van de poedersuiker. Snijd de vanilleboter in plakjes en leg die op de pannenkoeken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g roomboter
1 vanillestokje
3 eetlepels poedersuiker
400 g tropische fruitsalade
4 pannenkoeken naturel
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
vershoudfolie
aluminiumfolie
grillmand
barbecue