Banaan met rum en sinaasappel
Aan de slag
Was de bananen en snijd ze door het steeltje met schil en al in de lengte doormidden. Maak enkele inkepingen in het vruchtvlees. Leg op elk stuk folie (van 30 cm) 2 halve bananen met het snijvlak naar boven. Besprenkel het vruchtvlees met het sinaasappelsap en de rum; zo veel mogelijk in de inkepingen. Strooi de suiker erover en leg er wat klontjes boter op.
Vouw het folie goed dicht tot een pakketje en leg de pakketjes met de vouwnaad boven op het rooster, boven matig heet vuur. Gril 5-10 minuten, tot het vruchtvlees warm en zacht is. Lekker met vanilleroomijs of geklopte slagroom.
Banaan met chocolade van de barbecue
Instructievideo - 00:39 min.
Banaan met rum en sinaasappel
nagerecht
null personen
185 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de bananen en snijd ze door het steeltje met schil en al in de lengte doormidden. Maak enkele inkepingen in het vruchtvlees. Leg op elk stuk folie (van 30 cm) 2 halve bananen met het snijvlak naar boven. Besprenkel het vruchtvlees met het sinaasappelsap en de rum; zo veel mogelijk in de inkepingen. Strooi de suiker erover en leg er wat klontjes boter op.
Vouw het folie goed dicht tot een pakketje en leg de pakketjes met de vouwnaad boven op het rooster, boven matig heet vuur. Gril 5-10 minuten, tot het vruchtvlees warm en zacht is. Lekker met vanilleroomijs of geklopte slagroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 bananen
1 sinaasappel
3 eetlepels rum
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
25 g roomboter
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
barbecue