Visspies met laurier en citroen
Aan de slag
Snijd de vis in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom de visblokjes met de olie, knoflook, de tijm en laurier. Meng het geheel door de vis. Dek de kom af en laat de vis minimaal 1 uur marineren.
Snijd de citroen in 4 gelijke parten. Rijg de vis samen met de blaadjes laurier aan de satépennen. Gril de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over en knijp de gegrilde citroen erboven uit.
Vis grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:52 min.
Visspies met laurier en citroen
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de vis in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom de visblokjes met de olie, knoflook, de tijm en laurier. Meng het geheel door de vis. Dek de kom af en laat de vis minimaal 1 uur marineren.
Snijd de citroen in 4 gelijke parten. Rijg de vis samen met de blaadjes laurier aan de satépennen. Gril de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over en knijp de gegrilde citroen erboven uit.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zalmfilet
300 g pangasiusfilet
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 eetlepel verse tijm
8 laurierblaadjes
1 citroen
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue