Gehaktburgers met Hollandse groenterijst
Aan de slag
Meng het gehakt met de kruidenmix en het ei en vorm er 12 platte burgers van. Leg ze 10 minuten in de koelkast. Snijd grote bloemkool- en broccoliroosjes uit de mix doormidden. Kook de rijst en groentemix samen gaar in de tijd die voor de rijst is aangegeven.
Bak in een hapjespan of wok de gehaktburgers in de olie aan beide kanten 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de prei in de pan en roerbak 3 minuten. Giet de rijst met groenten af, schep dit in de hapjespan of wok en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktburgers erbij.
Gehaktburgers met Hollandse groenterijst
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met de kruidenmix en het ei en vorm er 12 platte burgers van. Leg ze 10 minuten in de koelkast. Snijd grote bloemkool- en broccoliroosjes uit de mix doormidden. Kook de rijst en groentemix samen gaar in de tijd die voor de rijst is aangegeven.
Bak in een hapjespan of wok de gehaktburgers in de olie aan beide kanten 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de prei in de pan en roerbak 3 minuten. Giet de rijst met groenten af, schep dit in de hapjespan of wok en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktburgers erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 zakje kruidenmix
1 ei
1 zak groentemix
300 g witte rijst
2 el olijfolie
400 g prei
Dit heb je nodig
aluminiumfolie