Pilav met lamskotelet
Aan de slag
Verhit in een pan met een dikke bodem 2 el olie en fruit hierin de gember met de knoflook. Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de abrikozen toe, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de pilav op een laag vuur en met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin het amandelschaafsel en de pistachenoten goudbruin. Laat het mengsel op een bordje afkoelen. Bestrijk de lamskoteletten dun met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan en rooster de koteletten in 5 min. gaar, keer halverwege. Serveer de pilav met de noten en de lamskoteletjes, bestrooi het gerecht met koriander. Gewokte spinazie smaakt er heerlijk bij.
Pilav met lamskotelet
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een pan met een dikke bodem 2 el olie en fruit hierin de gember met de knoflook. Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de abrikozen toe, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de pilav op een laag vuur en met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin het amandelschaafsel en de pistachenoten goudbruin. Laat het mengsel op een bordje afkoelen. Bestrijk de lamskoteletten dun met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan en rooster de koteletten in 5 min. gaar, keer halverwege. Serveer de pilav met de noten en de lamskoteletjes, bestrooi het gerecht met koriander. Gewokte spinazie smaakt er heerlijk bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 cm verse gember
1 teen knoflook
300 g basmatirijst
50 g gedroogde abrikozen
500 ml kippenbouillon
1 bakje amandelschaafsel
½ bakje pistachenoten
2 schaaltjes lamskoteletjes
1 bakje verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan