Ovenschotel van chipolataworstjes met sla
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de worstjes in een kookpan, schenk er zoveel warm water op, dat ze onder staan en breng ze aan de kook. Kook ze 1 minuut. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel de puree gelijkmatig. Druk de worstjes naast elkaar in de puree. Kwast de worstjes en de puree in met olijfolie en schuif de schaal 20 minuten in de oven, of tot de puree mooie goudbruine puntjes krijgt.
Schil de winterwortel(s) en rasp ze op de grove rasp. Meng de sla, de komkommer en de wortel in een slakom. Klop een dressing van mayonaise, mosterd naar smaak, wat water en zout en peper naar smaak en meng deze kort voor het serveren door de sla. Serveer de ovenschotel met de salade.
Ovenschotel van chipolataworstjes met sla
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de worstjes in een kookpan, schenk er zoveel warm water op, dat ze onder staan en breng ze aan de kook. Kook ze 1 minuut. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel de puree gelijkmatig. Druk de worstjes naast elkaar in de puree. Kwast de worstjes en de puree in met olijfolie en schuif de schaal 20 minuten in de oven, of tot de puree mooie goudbruine puntjes krijgt.
Schil de winterwortel(s) en rasp ze op de grove rasp. Meng de sla, de komkommer en de wortel in een slakom. Klop een dressing van mayonaise, mosterd naar smaak, wat water en zout en peper naar smaak en meng deze kort voor het serveren door de sla. Serveer de ovenschotel met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal chipolataworstjes
1 schaal aardappelpuree
1 eetlepel olijfolie
400 g winterwortel
1 krop sla
1 komkommer
50 ml mayonaise
1 eetlepels mosterd
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter