Slavinken met mierikswortelpuree
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar; keer ze regelmatig. Kook de peultjes in 3 minuten beetgaar. Schep de rode ui met een eetlepel boter door de warme peultjes en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of haal ze door de pureeknijper. Roer de melk, de mierikswortel en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Slavinken met mierikswortelpuree
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar; keer ze regelmatig. Kook de peultjes in 3 minuten beetgaar. Schep de rode ui met een eetlepel boter door de warme peultjes en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of haal ze door de pureeknijper. Roer de melk, de mierikswortel en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen
2 el olie
2 x 2 slavinken
2 x 200 g peultjes
1 rode ui
2 el boter
50 ml melk
1 el mierikswortel
Dit heb je nodig
aardappelstamper