Kerriekool met slavinken
Aan de slag
Aardappels wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 el boter verhitten en slavinken hierin in 20 min. gaarbakken. In braadpan 2 el boter verhitten. Ui, kool en kerrie 5 min. bakken. Regelmatig keren. Rozijnen en 100 ml water door kool scheppen en 10 min. laten stoven. Koolmengsel op smaak brengen met zout en peper. Melk verwarmen, aardappels stampen en met melk en rest van boter puree maken.
Kerriekool met slavinken
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 el boter verhitten en slavinken hierin in 20 min. gaarbakken. In braadpan 2 el boter verhitten. Ui, kool en kerrie 5 min. bakken. Regelmatig keren. Rozijnen en 100 ml water door kool scheppen en 10 min. laten stoven. Koolmengsel op smaak brengen met zout en peper. Melk verwarmen, aardappels stampen en met melk en rest van boter puree maken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappels
1 ui
6 eetlepels boter of margarine
2 schaaltjes slavinken
2 zakken gesneden witte kool
1½ eetlepel kerriepoeder
75 g rozijnen
200 ml halfvolle melk