Aardappeltortilla met tomatensalade
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes met de ui 10 min. Klop in een kom de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Snijd de chorizo in halve plakjes.
Verhit weer 1 el olie in de koekenpan. Voeg het eimengsel en de chorizo aan de krieltjes toe. Bak de dikke omelet (tortilla) op halfhoog vuur tot de bovenkant is gestold. Keer de tortilla met behulp van een deksel en bak de onderkant op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Snijd de tomaten in vieren. Meng vlak voor het serveren de sla, tomatenpartjes en sladressing. Snijd de aardappeltortilla in punten en serveer met de tomatensalade.
Aardappeltortilla met tomatensalade
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes met de ui 10 min. Klop in een kom de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Snijd de chorizo in halve plakjes.
Verhit weer 1 el olie in de koekenpan. Voeg het eimengsel en de chorizo aan de krieltjes toe. Bak de dikke omelet (tortilla) op halfhoog vuur tot de bovenkant is gestold. Keer de tortilla met behulp van een deksel en bak de onderkant op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Snijd de tomaten in vieren. Meng vlak voor het serveren de sla, tomatenpartjes en sladressing. Snijd de aardappeltortilla in punten en serveer met de tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 el traditionele olijfolie
425 g barbecue minikrieltjes
6 middelgrote eieren
50 ml kraanwater
125 g chorizoworsten aan een stuk
500 g tomaten
75 g rucolaslamelange
75 ml sladressing caesar