Makreelmaaltijdsalade
Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.
Aan de slag
Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.
Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.
Makreelmaaltijdsalade
Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.
Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g krieltjes
1 medium handsinaasappel
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
2 stengels bleekselderij
400 g verse gerookte makreelfilet