Zachte kalfsragout (met knolselderijkoekjes)
Aan de slag
Bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Verwarm in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin aan. Schep de prei, de wortel en de tijm erbij en schenk de wijn en de bouillon erbij. Zet het vuur laag en stoof het kalfsvlees afgedekt in 2 uur gaar of tot het heel zacht is. Roer het zo nu en dan door. Klop in een kommetje de crème fraîche los met de eidooiers en mosterd. Roer het roommengsel door het vlees en laat nog 10-15 min. stoven. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met knolselderijkoekjes, zie tip.
Zachte kalfsragout (met knolselderijkoekjes)
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Verwarm in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin aan. Schep de prei, de wortel en de tijm erbij en schenk de wijn en de bouillon erbij. Zet het vuur laag en stoof het kalfsvlees afgedekt in 2 uur gaar of tot het heel zacht is. Roer het zo nu en dan door. Klop in een kommetje de crème fraîche los met de eidooiers en mosterd. Roer het roommengsel door het vlees en laat nog 10-15 min. stoven. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met knolselderijkoekjes, zie tip.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kalfslapjes
25 g roomboter
1 stengel prei
1 winterwortel
1 el tijmblaadjes
150 ml witte wijn
150 ml runderbouillon
1 bekertje crème fraîche
2 eieren
1 el grove mosterd