Soesjes met geitenkaascrème
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 min. roeren. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven in ca. 10 min. gaar en lichtbruin bakken. Soesjes in oven ca. 10 min. laten afkoelen. Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 min. laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.
Met vork melk door geitenkaas mengen. Van gedroogde tomaten 3 in reepjes snijden en bewaren. Rest in kleine stukjes snijden. Van bieslook ca. 15 sprietjes bewaren, rest boven geitenkaasmengsel in kleine stukjes knippen. Stukjes gedroogde tomaat en paprikamix door geitenkaasmengsel roeren en op smaak brengen met peper. Soesjes met mes aan bovenkant insnijden en met geitenkaasmengsel vullen. Achtergehouden bieslook in stukken knippen en in vulopening steken, reepjes gedroogde tomaat erop leggen.
Soesjes met geitenkaascrème
null porties
60 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 min. roeren. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven in ca. 10 min. gaar en lichtbruin bakken. Soesjes in oven ca. 10 min. laten afkoelen. Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 min. laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.
Met vork melk door geitenkaas mengen. Van gedroogde tomaten 3 in reepjes snijden en bewaren. Rest in kleine stukjes snijden. Van bieslook ca. 15 sprietjes bewaren, rest boven geitenkaasmengsel in kleine stukjes knippen. Stukjes gedroogde tomaat en paprikamix door geitenkaasmengsel roeren en op smaak brengen met peper. Soesjes met mes aan bovenkant insnijden en met geitenkaasmengsel vullen. Achtergehouden bieslook in stukken knippen en in vulopening steken, reepjes gedroogde tomaat erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g roomboter
0 mespuntje zout
50 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
½ el boter of margarine
5 el melk
200 g geitenkaas
10 gedroogde tomaten
30 g verse (knoflook)bieslook
1 bakje paprikamix
Dit heb je nodig
spuitzak