Kruidige hummus
Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat.
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 2-3 el vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème.
Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met de suiker, cayennepeper, peper en zout.
Schep over in een ondiepe kom en vorm met een theelepel een spiraal. Bedruppel met de rest van de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en strooi over de hummus.
Hummus
Instructievideo - 02:01 min.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Kruidige hummus
Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat.
null personen
115 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 2-3 el vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème.
Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met de suiker, cayennepeper, peper en zout.
Schep over in een ondiepe kom en vorm met een theelepel een spiraal. Bedruppel met de rest van de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en strooi over de hummus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el sesamzaad
2 tenen knoflook
200 g kikkererwten in blik
1 el Griekse yoghurt
2 el olijfolie extra vierge
3 el citroensap
1 mespunt kristalsuiker
1 mespunt cayennepeper
1 mespunt paprikapoeder
2 el verse peterselie
Dit heb je nodig
keukenmachine