Thaise loempiaatjes
bewaar
bewaar

Thaise loempiaatjes

Deze loempia's frituur je niet, maar gaan lekker de oven in.

30 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Laat het filodeeg in ca. 2 uur ontdooien.

Was de rode peper, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Schil de gember en snijd heel fijn. Roer de peper en de gember door de vissaus. Verhit in een wok of braadpan 1 el olie en bak de soepgroente op hoog vuur in ca. 3 min. Schep regelmatig om. Roer het vissausmengsel erdoor. Laat de groenten afkoelen en schep de kipreepjes erdoor.

Halveer een vel filobladerdeeg en bestrijk de helft dun met 1 el olie. Leg een deel van het groentemengsel aan de korte kant en vouw de zijkanten ca. 2 cm naar binnen. Rol het filodeeg om de vulling.

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Loempiaatjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met rest van de olie. In oven in ca. 20 minuten bruin bakken. Loempiaatjes koud of warm serveren met bijvoorbeeld zoete chili loempiasaus.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise loempiaatjes

Deze loempia's frituur je niet, maar gaan lekker de oven in.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig