Gemarineerde zalmfritters
Aan de slag
Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden. Zalm in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano erboven fijnknippen. Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen. In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.
Bloem op bord strooien. Ei loskloppen met scheutje water. Polenta in diep bord doen. Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen. In wok olie verhitten. Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren.
Gemarineerde zalmfritters
null porties
90 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden. Zalm in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano erboven fijnknippen. Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen. In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.
Bloem op bord strooien. Ei loskloppen met scheutje water. Polenta in diep bord doen. Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen. In wok olie verhitten. Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zalmfilet
2 teentjes knoflook
5 g verse oregano
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
3 eetlepels sherryazijn
1 theelepel hot peppersauce
4 eetlepels bloem
1 ei
65 g polenta (maïsmeel)
8 eetlepels olie
Dit heb je nodig
keukenpapier