Rodekool met citroen en appel
Aan de slag
Breng de rodekool met de boter, de wijn, het kaneelstokje, de laurier en de jeneverbessen aan de kook. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de kool in ca. 1 uur gaarstoven. Giet de rodekool af en bewaar het kookvocht.
Kook het kookvocht even in met 1 eetlepel citroensap en de honing. Verwijder de specerijen. Schep de appel om met de rest van het citroensap. Roer de appel door de gare kool en schenk het zoete kookvocht erover.
Rodekool met citroen en appel
bijgerecht
null personen
275 kcal
75 min. bereiden
Aan de slag
Breng de rodekool met de boter, de wijn, het kaneelstokje, de laurier en de jeneverbessen aan de kook. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de kool in ca. 1 uur gaarstoven. Giet de rodekool af en bewaar het kookvocht.
Kook het kookvocht even in met 1 eetlepel citroensap en de honing. Verwijder de specerijen. Schep de appel om met de rest van het citroensap. Roer de appel door de gare kool en schenk het zoete kookvocht erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rode kool
100 g boter
300 ml rode wijn
1 kaneelstokje
3 laurierblaadjes
2 jeneverbessen
½ citroen
1 eetlepel honing
2 appels