Spinazietimbaaltjes
Aan de slag
Pers het vocht uit de spinazie en snijd hem zeer fijn. Meng dit met 1 ei, bloem, semigedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk de wanden van een vetvrije kom met wat citroensap. Klop hierin het eiwit stijf met een mespunt zout. Spatel het eiwit voorzichtig door het spinaziemengsel. Verdeel het resultaat over de souffléschaaltjes. Bak de timbaaltjes gedurende 20-25 min. midden in de voorverwarmde oven (200 °C) tot ze gerezen en bruin zijn. Serveer direct.
Spinazietimbaaltjes
voorgerecht
null personen
0 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Pers het vocht uit de spinazie en snijd hem zeer fijn. Meng dit met 1 ei, bloem, semigedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk de wanden van een vetvrije kom met wat citroensap. Klop hierin het eiwit stijf met een mespunt zout. Spatel het eiwit voorzichtig door het spinaziemengsel. Verdeel het resultaat over de souffléschaaltjes. Bak de timbaaltjes gedurende 20-25 min. midden in de voorverwarmde oven (200 °C) tot ze gerezen en bruin zijn. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g spinazie
1 ei
2 el bloem
1 el semi-zongedroogde tomaten
20 g geraspte Parmezaanse kaas
1 tl citroensap
1 eiwit
Dit heb je nodig
eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet