Aardappelpuree met venkel
bewaar
bewaar

Aardappelpuree met venkel

35 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Houd het fijne venkelgroen apart. Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit. Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon. Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar. Giet het kookvocht af, vang het op in een steelpan en breng het aan de kook. Verwarm de melk met de olie. Stamp de aardappelen hiermee tot puree. Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper. Serveer met de venkel in een schaal. Kook het venkelkookvocht tot de helft in. Neem de pan van het vuur en klop er de blokjes boter door. Schenk deze saus over de puree en de venkel. Garneer met het venkelgroen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelpuree met venkel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig