Aardappelpuree met venkel
Aan de slag
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Houd het fijne venkelgroen apart. Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit. Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon. Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar. Giet het kookvocht af, vang het op in een steelpan en breng het aan de kook. Verwarm de melk met de olie. Stamp de aardappelen hiermee tot puree. Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper. Serveer met de venkel in een schaal. Kook het venkelkookvocht tot de helft in. Neem de pan van het vuur en klop er de blokjes boter door. Schenk deze saus over de puree en de venkel. Garneer met het venkelgroen.
Aardappelpuree met venkel
bijgerecht
null personen
590 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Houd het fijne venkelgroen apart. Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit. Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon. Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar. Giet het kookvocht af, vang het op in een steelpan en breng het aan de kook. Verwarm de melk met de olie. Stamp de aardappelen hiermee tot puree. Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper. Serveer met de venkel in een schaal. Kook het venkelkookvocht tot de helft in. Neem de pan van het vuur en klop er de blokjes boter door. Schenk deze saus over de puree en de venkel. Garneer met het venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappels
0 venkelknollen
1 sinaasappel
200 ml witte wijn
1 theelepel gedroogde dragon
100 ml melk
100 ml olijfolie
2 eetlepels groene pesto
50 g koude boter
Dit heb je nodig
aardappelstamper