Dillerijst met vis-groentesaus en rivierkreeftjes
Aan de slag
Dille fijnsnijden. Koolvis in stukjes snijden. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Dille erdoor scheppen. Hapjespan met boter verhitten. Hierin prei ca. 2 min. omscheppend bakken. Wortel toevoegen en 1 min. meebakken. Vis toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen, alles aan de kook brengen en ca. 1 min. zachtjes doorkoken. Crème fraîche en rivierkreeftjes erdoor scheppen. Saus doorwarmen (niet meer laten koken) en zout en peper naar smaak toevoegen. Intussen tuinerwten in ruim kokend water met zout naar smaak gaar koken. Kookwater afgieten. Rijst en tuinerwten over 4 borden verdelen. Vis-groentesaus ernaast scheppen.
Dillerijst met vis-groentesaus en rivierkreeftjes
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Dille fijnsnijden. Koolvis in stukjes snijden. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Dille erdoor scheppen. Hapjespan met boter verhitten. Hierin prei ca. 2 min. omscheppend bakken. Wortel toevoegen en 1 min. meebakken. Vis toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen, alles aan de kook brengen en ca. 1 min. zachtjes doorkoken. Crème fraîche en rivierkreeftjes erdoor scheppen. Saus doorwarmen (niet meer laten koken) en zout en peper naar smaak toevoegen. Intussen tuinerwten in ruim kokend water met zout naar smaak gaar koken. Kookwater afgieten. Rijst en tuinerwten over 4 borden verdelen. Vis-groentesaus ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ zakje verse dille
1 pak koolvisfilet
300 g pandanrijst
25 g boter
1 zak gesneden prei
1 zak peen julienne
200 ml tuinkruiden bouillon
1 beker crème fraîche
1 bakje rivierkreeftjes
500 g tuinerwten
Dit heb je nodig
hapjespan