Wortelstamppot en snelle runderstoof
Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze stoof is zo klaar en heerlijk bij de stamppot.
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water met eventueel zout in 20 minuten gaar.
Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee. Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij. Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.
Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over de borden en schep er de runderstoof bij.
Wortelstamppot en snelle runderstoof
Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze stoof is zo klaar en heerlijk bij de stamppot.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water met eventueel zout in 20 minuten gaar.
Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee. Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij. Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.
Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over de borden en schep er de runderstoof bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg winterpeen
1 ui
1¼ kg stamppotaardappelen
2 el traditionele olijfolie
600 g runderreepjes
½ tl kaneelpoeder
400 g tomatenblokjes