Gegrilde tonijnsteak met pepersaus
Aan de slag
Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelpartjes met 2 el olie en geperste knoflook mengen en over bakblik verdelen. Aardappelpartjes in oven 35-40 min. bakken. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Tomaten in partjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Pepersaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Tomaat toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Helft peterselie toevoegen. Tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant 2 min. grillen. Tonijn bestrooien met zout en serveren met pepersaus, aardappelpartjes en gebakken tomaten. Garneren met rest peterselie.
Gegrilde tonijnsteak met pepersaus
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelpartjes met 2 el olie en geperste knoflook mengen en over bakblik verdelen. Aardappelpartjes in oven 35-40 min. bakken. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Tomaten in partjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Pepersaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Tomaat toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Helft peterselie toevoegen. Tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant 2 min. grillen. Tonijn bestrooien met zout en serveren met pepersaus, aardappelpartjes en gebakken tomaten. Garneren met rest peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 pakken tonijnsteak
2 zakken A-partjes
5 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
2 uien
800 g romatomaten
10 g verse peterselie
1 pakje peper
Dit heb je nodig
grillpan