Calvadoskip met appels en oesterzwammen
Aan de slag
Verhit 25 g boter en bak de appel al omscheppend 2 minuten, voeg op het laatst 1 eetlepel calvados toe. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de oesterzwammen bruin, breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de overgebleven 25 g boter, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en wrijf hiermee de kip aan de binnen- en buitenkant in. Schep tweederde van de appelblokjes om met de salie en de crème fraîche. Vul de kip ermee en doe hem in een ovenschaal of braadslede. Strooi de rest van de appel en de oesterzwammen eromheen. Bak de kip in het midden van de oven in anderhalf uur gaar. Neem de kip uit de oven en schenk er voorzichtig de geflambeerde calvados over (zie tip). Lekker met aardappelen uit de oven en sperziebonen.
Flamberen
Instructievideo - 01:26 min.
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verhit 25 g boter en bak de appel al omscheppend 2 minuten, voeg op het laatst 1 eetlepel calvados toe. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de oesterzwammen bruin, breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de overgebleven 25 g boter, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en wrijf hiermee de kip aan de binnen- en buitenkant in. Schep tweederde van de appelblokjes om met de salie en de crème fraîche. Vul de kip ermee en doe hem in een ovenschaal of braadslede. Strooi de rest van de appel en de oesterzwammen eromheen. Bak de kip in het midden van de oven in anderhalf uur gaar. Neem de kip uit de oven en schenk er voorzichtig de geflambeerde calvados over (zie tip). Lekker met aardappelen uit de oven en sperziebonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g boter
6 appels
100 ml calvados
1 bak oesterzwammen
1 theelepel Japanse sojasaus
1 kip
1 theelepel salie
1 beker crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal