Pittige lasagne
Goed gepeperd, deze lasagne met chilivlokken. De geroosterde paprika zorgt voor een zoetje.
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Verhit 1 el olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en chilli toe en bak nog 3-4 min. Voeg de tomatenblokjes en 100 ml bouillon toe, breng aan de kook en laat 15-20 min koken op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit de 3 el olie in een pan en roer de bloem erdoor en bak 3 min. Voeg scheut voor scheut de rest van de bouillon toe tot een dikke bloemsaus ontstaat. Laat de saus 5 min. koken en voeg peper en zout toe.
Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Snijd de helft in klein en de andere helft in reepjes. Vet de ovenschaal in. Schep wat gehaktsaus erin en bedek met de lasagnebladen. Verdeel de helft van de gehaktsaus en stukjes paprika erover. Schep bloemsaus erover en bedek met lasagnebladen. Herhaal dit. Verdeel de rest van de bloemsaus over de laatste lasagnelaag en verdeel de repen paprika erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak de lasagne in de oven in ca. 40 min. goudbruin.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 02:43 min.
Pittige lasagne
Goed gepeperd, deze lasagne met chilivlokken. De geroosterde paprika zorgt voor een zoetje.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
40 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Verhit 1 el olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en chilli toe en bak nog 3-4 min. Voeg de tomatenblokjes en 100 ml bouillon toe, breng aan de kook en laat 15-20 min koken op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit de 3 el olie in een pan en roer de bloem erdoor en bak 3 min. Voeg scheut voor scheut de rest van de bouillon toe tot een dikke bloemsaus ontstaat. Laat de saus 5 min. koken en voeg peper en zout toe.
Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Snijd de helft in klein en de andere helft in reepjes. Vet de ovenschaal in. Schep wat gehaktsaus erin en bedek met de lasagnebladen. Verdeel de helft van de gehaktsaus en stukjes paprika erover. Schep bloemsaus erover en bedek met lasagnebladen. Herhaal dit. Verdeel de rest van de bloemsaus over de laatste lasagnelaag en verdeel de repen paprika erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak de lasagne in de oven in ca. 40 min. goudbruin.
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
5 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
½ el gemalen chilipeper
400 g tomatenblokjes
500 ml runderbouillontabletten
40 g tarwebloem
465 g geroosterde rode paprika's in pot
16 verse lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)