Groentesoufflé met ricotta en witte kaas
Aan de slag
Vet de vormpjes in en bestrooi met een beetje bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de tuinerwten in 5 minuten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de keukenmachine de ricotta met de witte kaas en de eieren tot een smeuïge massa. Schud de overtollige bloem of het paneermeel uit de souffléschaaltjes en schep de helft van het ricottamengsel erin. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, roer de laatste tuinerwten erdoor. Schep het groene deel van het mengsel op het witte deel. Bak de soufflé in de oven in 30 minuten gaar. Schep de rucola om met de balsamicoazijn en de olijfolie en verdeel over de bordjes. Snijd de soufflé als hij uit de oven komt, met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren; dat bespaart tijd en hij zakt minder snel in.
Groentesoufflé met ricotta en witte kaas
voorgerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Vet de vormpjes in en bestrooi met een beetje bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de tuinerwten in 5 minuten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de keukenmachine de ricotta met de witte kaas en de eieren tot een smeuïge massa. Schud de overtollige bloem of het paneermeel uit de souffléschaaltjes en schep de helft van het ricottamengsel erin. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, roer de laatste tuinerwten erdoor. Schep het groene deel van het mengsel op het witte deel. Bak de soufflé in de oven in 30 minuten gaar. Schep de rucola om met de balsamicoazijn en de olijfolie en verdeel over de bordjes. Snijd de soufflé als hij uit de oven komt, met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren; dat bespaart tijd en hij zakt minder snel in.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tuinerwten
250 g ricotta
100 g witte kaas
4 eieren
1 zak rucolasla
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
keukenmachine
4 kleine souffléschaaltjes