Mediterrane burger
Aan de slag
Oven voorverwarmen tot 220 °C en ciabatta afbakken in 6-8 min. 1 el olie verhitten in koekenpan met antiaanbaklaag en aardappelpartjes in ca. 8 min. goudgeel bakken. Tomaten in 4, aubergine in 8 en courgette in 24 dunne plakken snijden en dun bestrijken met olie. Grillplaat verhitten. Aubergine-, courgette-, en tomaatplakken respectievelijk 3, 2 en 1 min. per kant grillen. Hamburgers dun bestrijken met olie en grillen volgens aanwijzingen op verpakking. Brood in 4 stukken snijden, stukken opensnijden. Onderkant besmeren met pesto en beleggen met plak aubergine, 3 plakjes courgette, plak tomaat, hamburger, tomatenpesto, aubergine, courgetteplakjes en tomaat. Afdekken met andere helft van brood en vaststeken met prikker. Hamburgerbroodje serveren met gebakken aardappeltjes.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Mediterrane burger
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen tot 220 °C en ciabatta afbakken in 6-8 min. 1 el olie verhitten in koekenpan met antiaanbaklaag en aardappelpartjes in ca. 8 min. goudgeel bakken. Tomaten in 4, aubergine in 8 en courgette in 24 dunne plakken snijden en dun bestrijken met olie. Grillplaat verhitten. Aubergine-, courgette-, en tomaatplakken respectievelijk 3, 2 en 1 min. per kant grillen. Hamburgers dun bestrijken met olie en grillen volgens aanwijzingen op verpakking. Brood in 4 stukken snijden, stukken opensnijden. Onderkant besmeren met pesto en beleggen met plak aubergine, 3 plakjes courgette, plak tomaat, hamburger, tomatenpesto, aubergine, courgetteplakjes en tomaat. Afdekken met andere helft van brood en vaststeken met prikker. Hamburgerbroodje serveren met gebakken aardappeltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta
4 eetlepels olijfolie
1 zak aardappelpartjes
2 vleestomaten
1 aubergine
1 courgette
2 pakken hamburgers
4 eetlepels pesto rosso
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan