Cazuela de pollo
Aan de slag
Kook de aardappelen met de kipfilet gaar in 1 1/2 liter water met het bouillontablet. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, voeg daarna de tomaat en de paprika toe. Schenk er het bouillonkookvocht van de aardappelen bij, de passata di pomodoro en de slagroom; laat het op een laag vuur 10 minuten koken. Pureer het daarna met de staafmixer in de pan. Doe de aardappel, de kip en de doperwtjes met worteltjes bij de soep en verwarm het door en door, breng op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.
Cazuela de pollo
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen met de kipfilet gaar in 1 1/2 liter water met het bouillontablet. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, voeg daarna de tomaat en de paprika toe. Schenk er het bouillonkookvocht van de aardappelen bij, de passata di pomodoro en de slagroom; laat het op een laag vuur 10 minuten koken. Pureer het daarna met de staafmixer in de pan. Doe de aardappel, de kip en de doperwtjes met worteltjes bij de soep en verwarm het door en door, breng op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 aardappelen
300 g kipfilet
1 kippenbouillontablet
2 el boter
1 ui
1 tomaat
¼ rode paprika
200 ml gezeefde tomaten
1 beker slagroom
1 pot doperwtjes/worteltjes
Dit heb je nodig
staafmixer