Zalm salade met avocado en komkommer
Frisse salade met o.a. zalm, avocado en komkommer. We brengen 'm op smaak met verse dille, peterselie en een mosterddressing. Al in 20 minuten heb je 'm op tafel staan.
Aan de slag
Snipper de sjalotten en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit boven de sjalot. Meng het citroenrasp erdoor en laat staan tot gebruik.
Haal de bladeren van de krop sla en was ze in koud water. Laat drogen op een schone theedoek. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Schaaf de helften in de lengte in dunne linten met een mandoline (of gebruik een kaasschaaf). Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Snijd de dille en peterselie grof.
Roer de mosterd en olijfolie met een garde door de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de sla, komkommer, avocado en de helft van de kruiden op een schaal en schep om met de sjalotdressing.
Verdeel de zalm en de rest van de kruiden erover. Bestrooi met de geroosterde mais.
Zalm salade met avocado en komkommer
Frisse salade met o.a. zalm, avocado en komkommer. We brengen 'm op smaak met verse dille, peterselie en een mosterddressing. Al in 20 minuten heb je 'm op tafel staan.
voorgerecht
null personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit boven de sjalot. Meng het citroenrasp erdoor en laat staan tot gebruik.
Haal de bladeren van de krop sla en was ze in koud water. Laat drogen op een schone theedoek. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Schaaf de helften in de lengte in dunne linten met een mandoline (of gebruik een kaasschaaf). Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Snijd de dille en peterselie grof.
Roer de mosterd en olijfolie met een garde door de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de sla, komkommer, avocado en de helft van de kruiden op een schaal en schep om met de sjalotdressing.
Verdeel de zalm en de rest van de kruiden erover. Bestrooi met de geroosterde mais.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
1 citroen
1 krop romainesla
½ komkommer
1 avocado
15 g verse dille
10 g verse platte peterselie
2 tl grove mosterd
4 el extra vierge olijfolie
200 g gerookte zalm
4 el gezouten geroosterde mais