Cannoli met citrus-vanillesalade
Aan de slag
Snijd de boven- en de onderkant van de grapefruit en de sinaasappel af. Snijd daarna langzaam de schil en het wit van de citrusvruchten. Snijd tussen de velletjes de partjes eruit zonder dat de vliezen meekomen. Vang hierbij het vrijgekomen sap op. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng het merg en de Martini Fiero met het sap en marineer hierin de citruspartjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter op laag vuur zonder hem te kleuren en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng met een vork de eiwitten met de poedersuiker en roer de gesmolten boter erdoor. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Laat even rusten. Smeer met de achterkant van een lepel 4 dunne rondjes van het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 5-6 min. lichtbruin. Handel nu snel, de rondjes zijn buigzaam zo lang ze warm zijn: draai een deegrondje tot een buisje rond een metalen (kook)buisje of de steel van een dikke houten lepel. Laat de cannoli op een rooster afkoelen en hard worden. Vul de deegbuisjes met de citrussalade. Leg de cannoli op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker. Lekker met een glaasje prosecco met een scheutje Martini Fiero.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Cannoli met citrus-vanillesalade
nagerecht
null personen
140 kcal
20 min. bereiden
6 min. wachten
Aan de slag
Snijd de boven- en de onderkant van de grapefruit en de sinaasappel af. Snijd daarna langzaam de schil en het wit van de citrusvruchten. Snijd tussen de velletjes de partjes eruit zonder dat de vliezen meekomen. Vang hierbij het vrijgekomen sap op. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng het merg en de Martini Fiero met het sap en marineer hierin de citruspartjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter op laag vuur zonder hem te kleuren en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng met een vork de eiwitten met de poedersuiker en roer de gesmolten boter erdoor. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Laat even rusten. Smeer met de achterkant van een lepel 4 dunne rondjes van het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 5-6 min. lichtbruin. Handel nu snel, de rondjes zijn buigzaam zo lang ze warm zijn: draai een deegrondje tot een buisje rond een metalen (kook)buisje of de steel van een dikke houten lepel. Laat de cannoli op een rooster afkoelen en hard worden. Vul de deegbuisjes met de citrussalade. Leg de cannoli op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker. Lekker met een glaasje prosecco met een scheutje Martini Fiero.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ grapefruit
1 sinaasappel
1 vanillestokje
½ el Martini Fiero
15 g boter
2 eieren
50 g poedersuiker
30 g bloem
Dit heb je nodig
bakpapier