Gestoomde tong met wortel en bosui
bewaar
bewaar

Gestoomde tong met wortel en bosui

30 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Klop het limoensap los met de sojasaus en marineer de vis hierin. Schil de peen met een dunschiller, snijd hem in de lengte in plakken en snijd deze in dunne repen. Verwijder het donkergroene stuk van de bosuitjes en snijd de rest in de lengte met een scherp mes in repen. Leg de vis in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water. Verdeel de repen groenten erover. Stoom de groenten en vis in 5-10 minuten gaar. Schep de groenten op 4 borden en leg hier voorzichtig de tongfilets op. Strooi er naar smaak zout, peper en de peterselie over. Lekker met rijst en peultjes.

algemeenVoor een pittigere, zoetere smaak: stoom een paar reepjes verse gember mee!

Vis stomen

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoomde tong met wortel en bosui

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig