Thaise nasi met minigehaktballetjes
bewaar
bewaar

Thaise nasi met minigehaktballetjes

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Meng het gehakt met de sambal en voeg peper en zout toe. Draai 20 kleine balletjes van het gehakt. Verhit de 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. rondom gaar en bruin.

Halveer de limoen en snijd 1 helft in partjes. Haal de blaadjes basilicum los en snijd de steeltjes in stukjes.

Verhit 1 el olie in een wok. Roerbak de groenten met de basilicumsteeltjes 3 min. Roer er 150 ml water en de inhoud van het pakje maaltijdmix door en verwarm 1 min. Schep de rijst erbij en roerbak 2 min. Knijp de halve limoen boven de rijst uit en roer de helft van de basilicumblaadjes erdoor. Schep de nasi in 4 diepe borden. Serveer de gehaktballetjes ernaast en leg het basilicum en de partjes limoen erop.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise nasi met minigehaktballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig