Taart met drie soorten tomaat van Anne-Karine Zeeman
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek de ovenschaal met bladerdeeg, druk de randen deeg goed tegen elkaar aan.
Bestrijk het deeg met de tomatentapenade, op een rand van 3 cm na. Beleg de bodem met de plakken trostomaat en verdeel de cherrytomaatjes erover. Leg de takjes rozemarijn erop en druppel de olie en balsamicoazijn over de tomaten.
Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt eigeel en bak hem 10 minuten in de oven (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de salami over de taart en bak hem nog eens 10-15 minuten tot de randen goudgeel zijn en de salami krokant is.
Strooi naar smaak zout, (versgemalen) peper en tijm over de taart. Lekker met een groene salade.
Taart met drie soorten tomaat van Anne-Karine Zeeman
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek de ovenschaal met bladerdeeg, druk de randen deeg goed tegen elkaar aan.
Bestrijk het deeg met de tomatentapenade, op een rand van 3 cm na. Beleg de bodem met de plakken trostomaat en verdeel de cherrytomaatjes erover. Leg de takjes rozemarijn erop en druppel de olie en balsamicoazijn over de tomaten.
Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt eigeel en bak hem 10 minuten in de oven (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de salami over de taart en bak hem nog eens 10-15 minuten tot de randen goudgeel zijn en de salami krokant is.
Strooi naar smaak zout, (versgemalen) peper en tijm over de taart. Lekker met een groene salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
250 g trostomaten
150 g cherrytomaatjes
2 takjes verse rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 ei
125 g salami
½ theelepel gedroogde tijm
Dit heb je nodig
quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet