Gevulde artisjokbodems
Aan de slag
Meng de ricotta, de pecorino en de salie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul de artisjokbodems met het ricottamengsel en strooi het amandelschaafsel erover. Zet de artisjokken in de ingevette ovenschaal en leg de tomaten ernaast. Verdeel 2 eetlepels olie over de tomaten en bestrooi ze ruim met (zee)zout en peper. Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de amandelen mooi bruin zijn. Serveer de artisjokbodems en de tomaten op de rucola, bedruppel ze eventueel met het vocht van de tomaten.
Gevulde artisjokbodems
voorgerecht
null personen
205 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de ricotta, de pecorino en de salie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul de artisjokbodems met het ricottamengsel en strooi het amandelschaafsel erover. Zet de artisjokken in de ingevette ovenschaal en leg de tomaten ernaast. Verdeel 2 eetlepels olie over de tomaten en bestrooi ze ruim met (zee)zout en peper. Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de amandelen mooi bruin zijn. Serveer de artisjokbodems en de tomaten op de rucola, bedruppel ze eventueel met het vocht van de tomaten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bakje ricotta
50 g pecorino (kaas)
1 eetlepel verse salie
0 peper
3 blikjes artisjokbodems
½ zakje amandelschaafsel
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 doosje cherrytomaatjes
1 zak rucola
Dit heb je nodig
grote ovenschaal, ingevet