Koude aardappel-roomsoep
Aan de slag
Smelt de boter in een (soep)pan. Houd 1 el bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2 min. in de boter, zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 min. op laag vuur langzaam gaar. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, (versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak toe. Laat de soep even afkoelen en laat hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast door en door koud worden. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Schep de soep in feestelijke glaasjes en bestrooi met de rest van bosui.
Koude aardappel-roomsoep
voorgerecht
null personen
100 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een (soep)pan. Houd 1 el bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2 min. in de boter, zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 min. op laag vuur langzaam gaar. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, (versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak toe. Laat de soep even afkoelen en laat hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast door en door koud worden. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Schep de soep in feestelijke glaasjes en bestrooi met de rest van bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
2 zakjes bosuitjes
1 sjalot
1 l tuinkruidenbouillon
2 kruimige aardappelen
1 bekertje crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer