Penne met saus van wintergroenten
Aan de slag
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen. Verdun eventueel met een scheutje water. Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin. Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.
Penne met saus van wintergroenten
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen. Verdun eventueel met een scheutje water. Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin. Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
300 g winterpeen
6 stengels bleekselderij
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels gedroogde tijm
300 g penne
100 g salami