Romige bietensoep
Aan de slag
Snijd de ui fijn en de bieten in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een grote soeppan, fruit hierin de ui lichtbruin. Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep.
Snijd de dille fijn en roer de dille erdoorheen, maar houd 2 el achter. Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt, kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met de achtergehouden dille.
Romige bietensoep
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui fijn en de bieten in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een grote soeppan, fruit hierin de ui lichtbruin. Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep.
Snijd de dille fijn en roer de dille erdoorheen, maar houd 2 el achter. Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt, kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met de achtergehouden dille.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 kg gekookte bieten
4 kruimige aardappelen
2 el traditionele olijfolie
2 l kippenbouillon van tablet
15 g verse dille
4 el Griekse yoghurt
100 g gorgonzola
Dit heb je nodig
staafmixer