Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
Aan de slag
Maal de koenjit, peper, knoflook, rode peper en ui in de keukenmachine tot een geurige pasta. Wrijf de kip hiermee in en marineer hem een nacht afgedekt in de koelkast.
Verwarm de olie in de wok of de friteuse tot 180 °C. Schep de kip om met het losgeklopte ei. Roer de bloem om met het paneermeel, knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl peper.
Haal de drumsticks door het bloem- kruidenmengsel en frituur ze in de wok of in de friteuse in 10-15 min. goudbruin en gaar.
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Maal de koenjit, peper, knoflook, rode peper en ui in de keukenmachine tot een geurige pasta. Wrijf de kip hiermee in en marineer hem een nacht afgedekt in de koelkast.
Verwarm de olie in de wok of de friteuse tot 180 °C. Schep de kip om met het losgeklopte ei. Roer de bloem om met het paneermeel, knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl peper.
Haal de drumsticks door het bloem- kruidenmengsel en frituur ze in de wok of in de friteuse in 10-15 min. goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 theelepel koenjit
2 theelepels zwarte peper
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 ui
1 kg kipdrumsticks
0 olie om te frituren
2 eieren
4 eetlepels bloem
2 eetlepels paneermeel
2 theelepels knoflookpoeder
Dit heb je nodig
wok
staafmixer of keukenmachine