Andijviewok met kerrie en krieltjes
Aan de slag
Amandelschaafsel in droge koekenpan op hoog vuur al roerend lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. 2 el olie in koekenpan op hoog vuur verhitten en hierin krieltjes 10 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. helft ui en helft knoflook toevoegen en meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 1 el olie in koekenpan verhitten en hierin worstjes in ca. 8 min. rondom bruin en gaar bakken. Rest olie in wok op hoog vuur verhitten en hierin rest ui en knoflook 3 min. bakken. Andijvie en kerriepoeder toevoegen, snel omscheppen en 1 min. roerbakken. Naar smaak zout en peper en helft amandelen toevoegen. Andijvie direct over 4 borden verdelen. Rest amandelen erover strooien. Krieltjes en worstjes ernaast leggen.
Andijviewok met kerrie en krieltjes
hoofdgerecht
null personen
637 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Amandelschaafsel in droge koekenpan op hoog vuur al roerend lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. 2 el olie in koekenpan op hoog vuur verhitten en hierin krieltjes 10 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. helft ui en helft knoflook toevoegen en meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 1 el olie in koekenpan verhitten en hierin worstjes in ca. 8 min. rondom bruin en gaar bakken. Rest olie in wok op hoog vuur verhitten en hierin rest ui en knoflook 3 min. bakken. Andijvie en kerriepoeder toevoegen, snel omscheppen en 1 min. roerbakken. Naar smaak zout en peper en helft amandelen toevoegen. Andijvie direct over 4 borden verdelen. Rest amandelen erover strooien. Krieltjes en worstjes ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje amandelschaafsel
2 uien
3 tenen knoflook
5 eetlepels zonnebloemolie
2 zakken krieltjes
275 g gekruide worstjes
2 zakken gesneden andijvie
2 theelepels kerriepoeder
Dit heb je nodig
wok