Tomaat & worst van de bakplaat
bewaar
bewaar

Tomaat & worst van de bakplaat

15 min. bereiden / 40 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de krieltjes over een bakplaat. Leg de tenen knoflook en de helft van de takjes tijm ertussen. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat 20 min. in het midden van de oven.

Ris met een vork de blaadjes van de rest van de tijm. Halveer de tomaten en besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak.

Neem de bakplaat uit de oven en voeg de tomaten, de uien en de worstjes aan de krieltjes toe. Schuif de bakplaat nog 20 min. in de oven. Schep tussentijds voorzichtig om. Verdeel het gerecht over 4 borden. Haal de knoflooktenen uit de schilletjes voor u ze opeet. Lekker met salade van veldsla en plakjes radijs.

algemeenDe worstjes die u over hebt, kunt u invriezen of de volgende dag bakken en op een broodje met wat mosterd eten. De overgebleven tijm smaakt lekker op een broodje met geitenkaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaat & worst van de bakplaat

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig