Pittige zuurkool met zalm
Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook, kerrie en sambal toe en bak nog 1 min. Voeg de zuurkool en het water toe en laat met deksel op pan 15 min. koken.
Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaar en giet af. Snijd de peterselie fijn. Voeg de room aan de zuurkool toe en kook 1 min. Zet het vuur uit. Schep de zalmsnippers en de helft van de peterselie erdoor.
Schep de aardappelen en de zuurkool met wat vocht op de borden, strooi de rest van de peterselie erover.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pittige zuurkool met zalm
Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook, kerrie en sambal toe en bak nog 1 min. Voeg de zuurkool en het water toe en laat met deksel op pan 15 min. koken.
Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaar en giet af. Snijd de peterselie fijn. Voeg de room aan de zuurkool toe en kook 1 min. Zet het vuur uit. Schep de zalmsnippers en de helft van de peterselie erdoor.
Schep de aardappelen en de zuurkool met wat vocht op de borden, strooi de rest van de peterselie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
1 tl sambal oelek
500 g verse zuurkool
75 ml kraanwater
800 g kruimige aardappelen
30 g verse peterselie
200 ml room culinair light
200 g gerookte zalmsnippers